Elektriciteit afgesloten enkele woningen na vondst hennepplantage

dinsdag 20 oktober 2015

Sittard - In verband met de ruiming van een aangetroffen hennepkwekerij aan de Nusterweg, zal korte tijd de elektriciteit worden afgesloten in de directe omgeving. Dit omdat er sprake is van illegaal aftappen van stroom. Er worden voorzieningen getroffen, om te zorgen voor een veilige werkomgeving.

Op de bovenverdieping van een woning aan de Nusterweg werden door agenten dinsdagmiddag ongeveer 600 planten aangetroffen. De planten en apparatuur zullen worden geruimd. Omdat er sprake is van het illegaal aftappen van stroom, worden eerst voorzieningen getroffen dat er veilig kan worden gewerkt in het pand. De buurtbewoners zijn door de politie geïnformeerd dat de elektriciteit gedurende korte tijd zal worden afgesloten. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Politie heeft de zaak in onderzoek.

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u het risico van brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor lekkages, brandschade en illegaal getapte energie. Georganiseerde criminelen frauderen met uitkeringen en hypotheken om geld wit te wassen. Overheid, bedrijven en verzekeraars zijn het slachtoffer.

Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Einighausen | 112 alarmeringen Einighausen | Goedkoop Tanken in Einighausen | Supermarkten in Einighausen | Weerbericht Einighausen